Ik ben Jytte Blenkers en sinds 1 december versterk ik met plezier het team van Fysio Annette de Gooijer. In 2012 heb ik mijn opleiding als algemeen fysiotherapeut afgerond en ben ik een jaar later gestart met de master geriatrie.
Ik heb altijd een zwak gehad voor de oudere mens. Het is een hele dankbare doelgroep met een behoorlijke levenservaring. Door meerdere aandoeningen tegelijkertijd ontstaat er een complex beeld en dit vraagt een andere benadering dan de reguliere fysiotherapie. Het is een kunst om de zelfstandigheid in het dagelijks leven zo hoog mogelijk te houden, zodat ze ook zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Naast geriatrie, heb ik ook meerdere jaren gewerkt met neurologische problematiek, zoals dementie, CVA, MS en de ziekte van Parkinson. Deze aandoeningen zorgen ook voor verschijnselen van ouderdom bij relatief jonge mensen. Iemand wordt nooit meer 100% de oude, maar kan wel leren om op een juiste manier om te gaan met zijn of haar beperkingen. Aan mij de eervolle taak hen daarbij te mogen helpen.